вівторок, 20 березня 2012 р.

Пропонуємо виконати контрольну роботу з базових навичок володіння інформаційно-комунікаційними технологіями для вчителів


ЗАЛІКОВА КОНТРОЛЬНА РОБОТА
1.         Створити на Робочому столі папку з іменем Прізвище, ім'я, по батькові.
2.         Робота з мережею Інтернет:
•          Засобами будь-якої пошукової системи знайдіть навчальну програму викладання вашого предмету, збережіть документ у власній папці.
•          Знайдіть малюнки , які можна буде використати під час створення вітальної листівки; фотографії учнів, школи, шкільних заходів. Збережіть малюнки у власній папці.
3.         Створіть і оформіть в текстовому процесорі Word вітальну листівку , що містить:
•          заголовок; малюнки; текст з чіткою інформацією ; нумерований/маркований список , таблицю; використайте різні види форматування (розмір тексту, колір тексту, накреслення, шрифт, заливку кольором , об'єкти WordArt).
•          Збережіть текстовий документ з іменем ВІТАЛЬНА ЛИСТІВКА у власній папці.
4.         Створіть в табличному процесорі Ехсеl електронну таблицю про успішність класів, в яких ви викладаєте, за рівнями навчальних досягнень учнів.                 
  
•          Відформатуйте таблицю (прокресліть межі, виділіть заголовки стовпців, вирівняйте текст в клітинках по горизонталі за значенням, по вертикалі - по центру).
•          Розрахуйте для кожного класу сумарну кількість учнів .
•          Побудуйте секторну (кругову) діаграму по кількості учнів (одного з класу) по кількості учнів за рівнями навчальних досягнень (початковий, середній, достатній, високий), у якому ви викладаєте. Розташуйте її на окремому аркуші електронної книги. На діаграмі потрібно підписати дані та їх значення.
•          Збережіть книгу у власній папці під назвою УСПІШНІСТЬ КЛАСІВ.
5. Створіть в програмі Роwer Роіnt презентацію (4 слайди)
•          Перший слайд - титульний. Розташуйте на першому слайді інформацію про автора презентації, тему, вставте емблему школи або її фотографію.
•          На другому слайді вставте таблицю, створену в попередньому завданні, враховуючи форматування таблиці (заголовок таблиці, розмір тексту у клітинках таблиці, вирівнювання тексту).
•          На третьому слайді вставте діаграму, створену в попередньому завданні, враховуючи її форматування (заголовок діаграми, розмір діаграми, підписи даних та значень на діаграмі).
•          На четвертому слайді введіть інформацію для батьків «Календар заходів за планом роботи класного керівника на II семестр» , вставте малюнки, збережені з Інтернету .
•          Оформіть презентацію (дизайн слайдів, анімація)об'єктів на слайдах для всіх слайдів).
•          Збережіть створену презентацію з іменем КАЛЕНДАР ЗАХОДІВ у власній папці.
4.   Робота з програмою-архіватором.
•          Заархівуйте всі файли Вашої папки, вказавши в імені архівного файлу Ваші прізвище та ініціали.
5.   Робота з мережею Інтернет.
•          Відправте створений архів із власної поштової скриньки на адресу  екзаменатора , вказавши в темі листа КОНТРОЛЬНА РОБОТА , Ваші ПІП , навчальний заклад.
Коментар: На виконання контрольної роботи відводиться 90 хв.
No coment: Дуже цікава ІКТ- розминка.

11 коментарів:

  1. Дякую за матеріал! Маю змогу потренуватися!

    ВідповістиВидалити
  2. Вдячна за матеріали контрольної роботи.Буду опановувати вдома сама.

    ВідповістиВидалити
  3. Бажаємо успіхів! "Дорогу осилит идущий..." :)

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо за цікаві матеріали з культури мовлення. Використали їх на уроках і задоволені.

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую за зміст контрольної роботи з ІКТ. Повільно, але впевнено опановую. При нагоді використовую цікаві матеріали з культури мовлення та ЗНО.

    ВідповістиВидалити
  6. Шановні колеги,тренуйтеся! Опанування комп'ютерних технологій - необхідна умова вчительського сьогодення.Нагадую, у навчальних закладах та районному методичному кабінеті є ППЗ "Українська література 10-11 класи", який міститиь об'ємні матеріали щодо вивчення творчості письменників. Користуйтеся під час підготовки до уроків!

    ВідповістиВидалити
  7. Щиро дякую за турботу про нас. При нагоді використовую матеріали про письменників на уроках літератури.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Раді, що можемо чимось допомогти. Але ми надаємо матеріали, важливі на наш погляд. Тому хотілося б, щоб вчителі зверталися з тих питань, з яких виникають труднощі, щоб наша робота була ще пліднішою.

      Видалити